Prednosti

Bilo da želite smanjiti svoj negativni utjecaj na okoliš, uštedjeti novac ili jednostavno paziti na zdravlje, postoji puno razloga za odabir Mooncup-a.


Štiti okoliš...

Mooncup je higijenski proizvod za višekratnu upotrebu te predstavlja jednostavan način da drastično smanjite količinu otpada kojeg proizvodite.

  • Žena tokom svog života u prosjeku upotrijebi 11.000 komada jednokratnih higijenskih proizvoda
  • Žena u prosjeku iskoristi 22 tampona ili uloška tokom svake menstruacije
  • Samo u Velikoj Britaniji svake se godine iskoristi 4.3 milijarde komada higijenskih proizvoda

Ti proizvodi, njihova ambalaža, ljepljive trake, aplikatori, upute, papir i plastika u koje se omataju prilikom bacanja... završiti će na odlagalištima otpada, u spalionicama, u moru ili rijekama.

Mooncup Ltd. je prvi proizvođač sredstava za higijensku zaštitu na svijetu koji je dobio certifikat Etičkog poslovanja zbog načina na koji se ophode zaposlenici Mooncup-a i zbog svoje brige za okoliš (više informacija o Mooncup Ltd., potražite ovdje).


Zdraviji...

Mooncup je napravljen od mekog, medicinski čistog silikonskog materijala, te ne sadrži latex, izbjeljivače, BPA, toksine, ili umjetne boje. Hipoalergen je te stoga izvrstan i za žene koje imaju osjetljivu kožu i sluznicu.

S obzirom na to da Mooncup ne upija tekućinu, ne izaziva suhoću sliuznice i ne remeti prirodnu pH ravnotežu (35% tekućine koju tamponi upiju zapravo je prirodna vlažnost rodnice!).

Čašice za menstruaciju nikada nisu bile u vezi sa sindromom toksičnog šoka.

Mooncup ima oznake za količinu tekućine, što omogućava ženama da svog ginekologa obavijeste o točnoj količini menstrualnog krvarenja.

Mooncup ne sadrži gelove za apsorpciju tekućine, aditive ili umjetne mirise. Za razliku od nekih uobičajenih higijenskih proizvoda na bazi pamuka, ne sadrži pesticide ili genetski modificirani materijal. Također, Mooncup se ne proizvodi u raznim bojama jer svako bojanje silikona zahtjeva miješanje s tvarima za koje ne možemo biti sigurni kakav je njihov dugoročni učinak za zdravlje žena.

Tamponi mogu izazvati suhoću sluznice ili ispuštati vlakna i druge tvari. Mooncup je napravljen na način da čuva prirodnu ravnotežu.

Mooncup se proizvodi prema standardu ISO 13485:2003: to je sustav upravljanja kvalitetom koji zahtjeva da se usluga koju pruža  tvrtka ili organizacija “sustavno usklađuje sa zahtjevima korisnika i pravnim odredbama koje se odnose na  medicinske i s njima povezane usluge”. S web stranice ISO online


Praktičan...

Mooncup može zadržati najmanje tri puta veću količinu tekućine od super-upijajućeg tampona, što znači da pruža dugotrajniju zaštitu i u danima jačeg menstrualnog krvarenja.  A zato što ne upija, nego samo zadržava tekućinu, ne izaziva suhoću sluznice u danima oskudnijeg menstrualnog krvarenja.

Zato što nema špagicu koja visi iz rodnice, Mooncup je potpuno diskretan – i potreban je uvijek samo jedan tako da nema potrebe za nošenjem ili nabavom rezervnih komada ili brigom o zbrinjavanju korištenih proizvoda i njihove ambalaže.


Jeftiniji...

Jedan Mooncup traje godinama, a njegova cijena jednaka je cijeni prosječnih jednokratnih higijenskih proizvoda potrebnih za tri mjeseca.» natrag na vrh

 

 

 

Mooncup - jedna od top 10 tehnologija za žene

 

what is it


Stroj za pranje rublja...mobitel... Mooncup. Tri od prvih 10 tehnologija koje su "poboljšalje živote žena i primalja". Mooncup je opisan kao izum koji mijenja život i "riješava problem troška i gnjavaže...higijenskih proizvoda". Cijeli članak na engleskom pročitajte ovdje.
 

Iskustva korisnica

Mooncup je savršen izum!!Oduševila sam se!potpuno sam zaboravila da imam one dane-i lagan je za upotrebu..pruža savršenu zaštitu(u bazenu,tijekom vježbanja)..toplo preporucam!!!
(Ana)

Najrađe bi svima umjesto bok rekla mooncup! I ne znam kaj sam čekala sve ove godine!!!!!!!!! Fala kaj ste se odlučili na uvoz i olakšali nabavu!
(Martina)


Meni je drugi dan kako koristim Mooncup i što reći nego.... OBOŽAVAM SVOJU ČAŠICU I VIŠE NEMA POVRATKA NA STARO! :D
(Katarina)


"Mooncup je za preporuku!!!!!!!!!!!!!"
(Ivana)

"Za menstrualne sam čašice čula davno, ali tek sam se tek u zadnje vrijeme odlučila jednu i isprobati. Odmah mi je bilo žao što to nisam ranije učinila! Korištenje je zaista jednostavno, uredno i spasonosno. Volim ekonomične stvari i ovo me definitivno spašava od četiri (!) vrste uložaka koje sam koristila do sada. Iskreno preporučam svakoj ženi da ga proba... vjerujem da se nikad neće vratiti ekološki neprihvatljivim i zdravstveno upitim oblicima menstrualnih proizvoda!"
(Srebrenka)

"super da ga ima i u HR konačno....ja ga koristim već 4 godine...preporodila sam se...
toplo preporučam svim ženama...izum stoljeća što se mene tiče....:))))"
(Orieta)

“Za mene je Mooncup najprirodnije, najjednostavnije, najčišće i najženstvenije rješenje za ženske dane u mjesecu.”
(Maja)

“Koristim Mooncup već dvije godine i svaki put kad dobijem menstruaciju veselim se što ga imam. Jednostavna, praktična, mekana i lijepa stvarčica uz koju menstruacija prođe bezbrižnije.”
(Renata)

Pročitajte više»

 

Mooncup Hrvatska na
Facebook-u i Twitter-u
 

 

     BAHBA
 

Health Food Business
Ethical Business Award
ethical Consumer
good shopping
triodos bank
 
    vegan
ethical green